Vapun paras perunasalaatti

30.04.2021

Ainekset:
-kiinteämaltoisia perunoita
-majoneesia
-ranskankermaa
-pekonia
-sinappia
-sitruunaa
-persiljaa
-rakuunaa
-öljyä paistamiseen
-suolaa
-mustapippuria
-lisäksi esim. omenakuutioita, kurkkukuutioita tms.

Valitse kiinteämaltoinen perunalajike, esim. Jazzy, Nicola, Siikli tai Musica. Keitä perunat kypsiksi kuorineen suolalla maustetussa vedessä. Anna niiden jäähtyä. Kuori perunat ja leikkaa ne kuutioiksi. Paista perunakuutiot kuumalla pannulla niin, että niiden pinta alkaa ruskistua. Mausta paistamisen loppuvaiheessa rakuunalla ja suolalla. Sekoita kastikkeeksi yksi osa majoneesia ja kaksi osaa ranskankermaa. Lisää sinappia (maun mukaan joko dijon-sinappia tai makeaa sinappia). Raasta mukaan sitruunan kuorta. Lisää loraus sitruunamehua ja mausta mustapippurilla ja persiljasilpulla. Leikkaa pekoni kuutioiksi, jotka ruskistat pannulla rapeiksi. Kokoa annos haluamallasi tavalla. Raikkautta saat lisättyä esim. omena- tai kurkkukuutioilla.