Puikula on jauhoinen, vanha ruokaperunalajike, jonka maku kehittyy parhaaksi pohjoisen pitkässä päivässä. Malto väriltään voimakkaan keltainen, keitettäessä hajoava. Laatu ja säilyvyys erittäin hyvä. Lapissa tuotettuna sillä saa käyttää markkinointinimeä 'Lapin puikula'.

Kiinteä
Jauhoinen
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Aikainen
Myöhäinen
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Pääasiallinen käyttö: Erikoisperuna, muusiperuna.

Lajikkeen viljelyominaisuuksia: Myöhäinen, runsasmukulainen lajike, jonka satoisuus on terveellä siemenellä melko hyvä. Tautien vuoksi siemenkannat taantuvat helposti.

Kestävyydet: Altis perunarutolle, perunasyövälle, ankeroisille ja virustaudeille. Tyvimädän kestävä peruna. Hyvä maltokaariviruksen kestävyys.

Typpilannoituksen suositeltavat määrät:
Karkeat kivennäismaat: 50-60 kg/ha
Multa- ja turvemaat: 40-50 kg/ha
Kaliumsuositus: 180-220 kg/ha

Puikula-esittely (pdf)