Lady Anna


Värikoodi:

Alkuperä: Hollanti 2010, rist: 'CMK93-042-005' x 'Fontane'

Lajikkeen edustaja Suomessa: Suomen siemenperunakeskus Oy

Lajikkeen käyttötiedot: Lady Anna on satoisa ranskanperunalajike, joka sopii myös kuorimoille ja suurkeittiöille. Käyttölaadultaan Lady Anna on lähinnä melko jauhoinen yleisperuna, eli keltaiseen pussiin sopiva. Mukulat ovat pitkänsoikeita, matalasilmäisiä, vaaleankeltamaltoisia. Hyvä tummumisenkestävyys.

Lajikkeen viljelyominaisuuksia: Lajike on melko myöhäinen. Jauhoisin käyttölaatu saavutetaan syyskuun nostoissa. Kasvusto on tasainen ja melko nopeasti kehittyvä. Itämislepo on keskitasoa, joten Lady Annalle riittänee viritysidätys tai 1–2 viikkoa +10 - +12°C:ssa.

Lady Anna on ei ole kovin runsasmukulainen lajike, joten istutustiheydeksi voidaan suositella siemenkoosta riippuen ruokaperunatuotannossa 23–28 cm - ranskanperunatuotannossa jonkin verran harvempaan.
Lady Anna muodostaa uudet mukulat pääasiassa siemenmukulan alapuolelle. Tämän vuoksi istutustiheyden tulee olla normaalia matalampi. Älä istuta liian syvään äläkä liian kylmään maahan! Lady Annalla on hyvä taudinkestävyys ja laaja ankeroiskestävyys (Ro1, Ro2,3, Pa2). Senkor ja muut metributsiinivalmisteet sopivat myös Lady Annalle ohjeiden mukaisesti käytettyinä.Liitetiedostot
Lady Anna -esittely (pdf, päivitetty 28.12.2018)