SPK uuden huippuravintolan yhteistyökumppanina

23.04.18

Suomen siemenperunakeskus on yhteistyökumppanina mukana Helsingissä toukokuun puolivälissä avattavassa ravintola Ultimassa. Uuden ja ainutlaatuiseen konseptiin perustuvan ravintolan takana ovat tunnetut keittiömestarit Henri Alén ja Tommi Tuominen. Ravintolassa muun muassa tuotetaan paikan päällä perunoita SPK:n kehittämällä aeroponisella menetelmällä – siellä siis kasvaa niin sanottuja ilmaperunoita.

Ultiman väki on käynyt tutustumassa SPK:n aeroponiseen tuotantoon Tyrnävällä. Ravintolassa kasvavat taimet ovat niin ikään peräisin SPK:lta.
Ilmaperunat ovat osa Ultiman tulevaisuuteen suuntaavaa konseptia. Uutta ravintolaa luonnehditaan kiertotalousravintolaksi. Se hyödyntää kaupunkiviljelyä, minimoi hävikin ja laittaa ravinteet kiertoon. Tarkoitus on osoittaa, että perinteisen ruoantuotannon rinnalle voidaan tuoda kestävää ja eettistä kaupunkikasvatusta. 

Aeroponisten peruneiden kasvattamiseen tarkoitettujen pylväiden lisäksi ravintolan yhteyteen rakennetaan muun muassa vertikaalinen kasvihuone, joka hyödyntää hydroponista menetelmää eli vesiviljelyä. Sieniä puolestaan idätetään ja kasvatetaan lasisissa palloissa.