Päivän ruokavihje - “perunaspagetti”

26.10.17

 

Perunasta saa yllättävän nopeasti kaikille maistuvaa ruokaa. Yksi parhaimmista viimeaikojen kokemuksistani oli perunaspagetti. Se muistuttaa ulkonäöltään ja rakenteeltaan spagettia, mutta on sitä terveellisempää ja maukkaampaa.

Perunaspagetin tekoon tarvitaan normaalia suurempia perunoita - kooltaan n. 300 g mukulat ovat hyviä. (Pienemmistäkin voi tehdä ruokaa samaan tapaan; lopputulos on yhtä herkullinen, mutta olemus ei aivan vastaa spagettia.)

Monilla perunalajikkeilla suuret mukulat ovat onttoja tai mustasydämisiä, mutta kokeilemani Melody oli ensiluokkaista - kaikki mukulat olivat moitteettomia.

1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Pese ja kuori mukulat. Leikkaa ne vihannesleikkurilla (mandoliinilla) 2-3 mm paksuiksi suikaleiksi.

 

2. Voitele leivinpaperi öljyllä. Levitä perunasuikaleet leivinpaperille ja kuivaa ne talouspaperilla.3. Voitele suikaleet öljyllä. Paista suikaleita 6–10 minuuttia, kunnes ne ovat hieman alkaneet ruskettua. Suikaleiden päät ruskettuvat ensimmäisenä.4. Ota suikaleet uunista, siirrä ne kulhoon ja mausta esim. makealla chilikastikkeella (se sopii todella hyvin!).

5. Annostele perunaspagetti lautaselle ja lisää haluamasi vihannekset, proteiinit yms. Nauti!Huom! Perunasuikaleet voidaan kypsentää myös paistinpannulla tai mikrouunissa. Mikrouunikypsennyksessä suikaleet voi maustaa chilikastikkeella jo ennen kypsennystä. Huomaa, että tässä reseptissä ei käytetty lainkaan suolaa - chilikastikkeessa oleva suola riittää.