Uusimmat uutiset

Ennätyksellisen lämmin kasvukausi - mitä on odotettavissa perunan varastointikaudella?

31.08.18 Kasvukausi 2018 on lämpösummaltaan ennätyksellinen ja pitkä kuiva jakso tuo oman lisänsä perunan kasvuoloihin. Sadonkorjuussa ja varastoinnissa tämä voi tuoda esiin yllättäviäkin asioita. • Positiivista on, että lämpösumma riittää myöhäisimmillekin lajikkeille tuleentumisen alkamiseen, jos kasvusto on muuten saatu pysymään hengissä syksyyn asti. Näin ollen perunan kuiva-ainepitoisuudet nousevat todennäköisesti korkeiksi. Toisin on, jos kuivuus ja kuumuus ovat... jatkuu

SPK uuden huippuravintolan yhteistyökumppanina

23.04.18 Suomen siemenperunakeskus on yhteistyökumppanina mukana Helsingissä toukokuun puolivälissä avattavassa ravintola Ultimassa. Uuden ja ainutlaatuiseen konseptiin perustuvan ravintolan takana ovat tunnetut keittiömestarit Henri Alén ja Tommi Tuominen. Ravintolassa muun muassa tuotetaan paikan päällä perunoita SPK:n kehittämällä aeroponisella menetelmällä – siellä siis kasvaa niin sanottuja ilmaperunoita. Ultiman väki on käynyt tutustumassa SPK:n aeroponiseen tuotantoon... jatkuu

SPK tuomassa uusia tärkkelysperunalajikkeita Suomeen

14.03.18 Lajikkeet edistävät tärkkelysperunan viljelyä ja tärkkelysteollisuuden kasvua Tärkkelysperunan viljelyn ja samalla tärkkelysteollisuuden käyttöön on haettu jatkuvasti uusia perunalajikkeita. Suomen siemenperunakeskus Oy (SPK) on testannut  tärkkelysperunalajikkeita, jotka ovat peräisin hollantilaiselta Semagri Holland BV -yhtiöltä. Koeviljelyn tulokset ovat olleet lupaavia. Lajikkeista viisi on jo minimukulan tuotannossa SPK:lla. Lue koko tiedote täältä.

Sivu  1 2 3 >  Last ›